ВходТоп 5 идеи за ръчно изработени подаръциПубликувано на: 12.12.2014

Автор: Антония Симова

         

Аз обичам да правя любимите си хора щастливи и честно казано, не мисля, че да давам купища пари за парфюми, дрехи и бижута ми носи удовлетворение, нито пък на човека на когото ги подарявам. Тъй като Коледа скоро ще почука на вратата ни, и предполагам и ти си леко притеснен, реших да ти дам няколко идеи за това как да направиш ръчно изработени подаръци. Идеята в тази нелека задача е да покажеш, че си отделил много повече време, усилие и желание, за да зарадваш някого. Надявам се идеите ми да ти помогнат!

 

1. Научи се да плетеш. 

 

Не е толкова трудно, колкото си мислиш. Един топъл, ръчно изплетен шал, би бил страхотен подарък. Помоли баба ти да ти покаже как или намери видео в интернет, като например това.

 

 

2. Запиши диск с песни (или флашка с песни, ако вече не ползваш дискове).

Това съм го правила и беше готино. Приятелката, на която го подарих го слушаше с дни. Направи плейлист, според характера на човека. Събери любимите му песни на едно място. И не забравяй - само позитивни парчета.

 

3. Декупаж

Това е приложно изкуство, при което се изрязва изображение от различен материал (предимно хартия, но също така и дърво, кожа или тъкан). След това то се залепя или с помощта на различни техники за декупаж се прикрепя върху дадената повърхност за декориране. Прилага се основно върху предмет като малка кутийка, чиния, ваза, свещ или елемент от обзавеждането – шкаф например. Техниката е доста стара, но за съжаление, у нас не е толкова популярна. Мисля, че след като изгледате видеото, поне от любопитство ще се опитате да го направите.

 

 

 

 

4. Направи бижу.

Признавам, че това е за напреднали. Бижуто може да бъде керамично или направено от стари дънки, кожен плат и или каквото ти хрумне на ум, но ако не си много сръчен, избери си друг ръчно изработен подарък – в крайна сметка се стремим да зарадваме някого.

 

 

5.Книга!

Ако пък имаш творчески заложби, свързани с писането, би било невероятно голям подарък, ако напишеш разказ, поема или стихотворение, посветени на някого. Със сигурност човекът ще се впечатли!

 

 

Но в случай, че изобщо не можеш да изработиш нещо от гореизброените... ами купи книга. Знам, че не се брои за ръчно изработено, но поне аз винаги съм доволна от такъв подарък. Но не първата, която видиш! Чрез героите, сюжета и историята в книгата трябва да направиш послание към човека.  

Надявам се да съм те вдъхновила с нещичко от тази статия. Моля те да не оставяш  това за последния момент. И най-важното – приеми предизвикателството и направи съм подаръци за близките си, изпълнени с любов и усърдие.

 

WishBOX – Мечти в действие!