Вход5 книги, които всеки лидер трябва да прочетеПубликувано на: 14.05.2015

Автор: Съни Димитрова


Лидери в днешно време има все по-малко и по-малко, не знам дали аз съм останала с такова впечатление или наистина е така, но ако ти четеш това, значи си един лидер. И също обичаш да четеш или просто искаш да видиш дали си прочел някоя от лидерските книги? Без значение дали обичаш да четеш или просто искаш да провериш дали си чел нещо започвам да изброявам книгите. Туко виж някоя ти хареса и отичаш до книжарницата да си я вземеш.

 

1. Ефективният ръководител в действие на Питър Дракър

Това е книга относно мениджмънт, но не като обекнивените книги за мениджмънт, които са насочени към това да ни учат как да ръководим другите, а тази е насочена към това да ни научи да ръководим себе си, към ефективност. Не е доказано, че даден човек може да ръководи други хора, но винаги може да ръководи себе си. 

 

2. Едноминутен мениджър от Кен Бланчард и Спенсър Джонсън

Да пак имаме нещо относно мениджмънт и да, пак не е в буквален смисъл. Тази книга ще ти разкрие три лесни тайни: как да определиш целите си за една минута, едноминутна похвала и едноминутно порицание. Авторите ще ти покажат защо тези методи действат толкова добре при толкова много хора. 

 

3. 21 незаменими качества на лидера на Джон Максуел

Да станеш водач изисква време, лидерството се развива всекидневно, а не за един ден. Ако искаш да си водач, ти си длъжен да бъдеш лидер дълбоко в себе си — тогава хората ще желаят да те следват. И когато това стане, ти ще си в състояние да се захванеш с всичко на този свят.

 

4. Изкуството на войната от Сун Дзъ

Книгата е китайска и е наистина стара, единственото, което ще ти разкрия за нея, че става въпрос за военните стратегии. Дали искаш даразбереш повече, зависи само от теб.

 

5. Владетелят на Николо Макиавели

Според Макиавели владетелят е амбициозен, прозорлив, пестелив, съобразителен военачалник, безчувствен към хвалебствия, с една дума - доблестен. Е, мисля, че много можеш да научиш от Макиавели и неговият пример за владетел. 

 

Източник: https://www.themuse.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!