ВходАз харесвам моето тяло (+ видео)Публикувано на: 28.08.2015

Автор: Цвети Петкова

 

Според мен най-лошото нещо, което един човек може да мисли за себе си, е това какво иска да промени в своето тяло или в себе си като цяло. Предполагам, че от там се започва деградацията на даден човек или поколение.

Идва главно от това, че един човек изглежда по-различно от останалите. Има по-големи уши, по - тънки устни, по-голям нос и за това останалите хора се шегуват с това. Най-вече децата, коио не разбират колко можеш да нараниш друг когато се шегуваш с него. Затова и когато попиташ хората какво искат да променят в тялото си, те винаги имат отговор за това и понякога той дори не е един.

 

Толкова много един на друг сме си втълпили, че в нас винаги има нещо несъвършенно, че ние непрекъснато търсим това несъвършенство и се опитваме да го поправим без да разбираме, че някои неща са просто част от нас и да бъдат премахнати или променени не е начинът, по който ще се почувстваме по-добре.

Така единствено ще позволим на другите хора да намерят друго несъвършенство, което да критикуват и да ни се налага да „поправим”. И накрая става така, че правим всичко това за да се харесаме на всички останали.

А мнението на другите никога не трябва да бъде определящ фактор за това как се чувстваме и изглеждаме.

Това, че имаш тънки устни не значи, че трябва да си слагаш силикон. Или, ако имаш проблеми с кожата не означава, че трябва всяка сутрин да си слагаш фон дьо тен.

 

Не е нужно да променяш себе си, защото някой не те харесва. Ако той/тя не те харесва такъв какъвто си сега, значи никога няма да те хареса наистина. Единствените промени, които трябва да направиш са тези, които ще удовлетворят първо теб и после останалите. 

 

 

WishBOX - Мечти в действие!