Вход9 неща, които трябва да направиш, за да бъде 2017 най-добрата ти годинаПубликувано на: 15.02.2017

Автор: Кристина Тотева

Източник: TheMuse

 

Най-вероятно в момента си твърде въодушевен и все още добавяш неща към списъка си с цели за новата година. За жалост обаче, всичко може да отмине много бързо и дори след няколко дни вече да си забравил за своите цел, а животът ти да се върне към нормалния си режим. За да можеш да превземеш света е нужно да запомниш, че малките неща, които правим постояно ни отвеждат до големите постижения.

Като тези:

 

1. Дръж се с хората около теб по-добре

За всички нас това изглежда по - различен начин. Може да трябва да задържиш вратата на някого или да взимаш решение, от което зависят много хора. Ние сме хора, трябва взаимно да си помагаме.

 

2. Чети книги за хората, на които се възхищаваш

Взимай си бележки. Чети и гледай неща свързани с хората, които са постигнали много неща в живота си и искаш да видиш как точно са го направали.

 

3. Избирай мъдро хората, които те заобикалят

Не случайно хората казват, че ставаш такъв каквито са и приятелите ти. Затова се заобиколи с хора, които са амбициозни и знаят какво искат от живота.

 

4. Разбери, че времето е най-ценното нещо, което имаме

Времето е единственото нещо в живота ти, което не можеш да си върнеш. Задай голяма парична сума и след това се запитай : „Щях ли да правя това, което правя сега, ако струваше X лева на час.“. Ако отговорът ти е да – продължаваш в същия дух, ако отговора ти е не, промени това, което правиш.

 

5.Движи се бързо и постигай.

Събуди се и се подготви, кажи си, че денят ще е успешен и след това повтаряй всеки ден. Колкото повече правиш или постигаш едно нещо, толкова по-добър ще станеш в него. Трябва да ти бъде навик да завършваш това, което си започнал и след това да преминаваш на следващото голямо нещо.

 

6. Прави и изобретявай неща с ръцети си

Не само, че има терапевтичен ефект, но може да ти помогне и с креативноста. Строейки разни неща с лего части, например, помага и за продуктивността и за креативността.

 

7. Имай дневна рутина

Независимо каква е рутината ти, когато правиш нещо всеки ден, ще видиш силата на видимия прогрес.

 

8.Бъди собствената си конкуренция

Съревновавай се по-малко и създавай повече. Това са двете неща, които винаги са ми помагали.  Опитай се всеки ден да бъдеш по-добър от предишния. Усъвършенствай се всеки ден.

 

9.Бъди по-благодарен

Имало е и ще има много добри и хубави неща в живота. Само трябва да се загледаш в тях и със сигурност ще бъдеш по-щастлив.

 

WishBOX-Мечти в действие!